Een positieve geboorte ervaring is een gezonde moeder.
Hoe zorg je ervoor dat jij je gezond voelt na de bevalling? 

27 september 2021

Een moeder die zich emotioneel, fysiek, mentaal en energetisch goed, gelukkig, in balans en fit voelt. Dat is een gezonde moeder. Een moeder die zich door haar positieve geboorte ervaring laat leiden. Zich kan verbinden met haar baby. Haar intuïtie juist in kan zetten. Luistert en volgt. Haar vertrouwen is groot en ze voelt zich goed in haar moederschap. 

Natuurlijk komt hier ook de kleine nuance van het verhaal. 

Je kan na de geboorte enigszins wankel voelen. Omdat je nog moet herstellen van een ingreep, lichamelijke 
complicaties tijdens zwangerschap, je rol als (nieuwe) moeder, een moeilijke start van de baby etc. 

Maar.. en dit maakt en breekt waarom je gezonder bent na een positieve geboorte ervaring. 

VEERKRACHT

Er kunnen allerlei obstakels op je pad komen na de geboorte, maar je mogelijkheid om je hierop aan te passen en te herstellen is aanzienlijk groter wanneer je positief terugkijkt op de geboorte van je kind. 


Je positieve ervaring zorgt er simpelweg voor dat je beter kan voelen in je lijf wat je nodig hebt, je maakt betere keuzes voor jezelf en je baby en schakelt waar nodig sneller hulp in. 
Het stelt je ook beter in staat om te verbinden met je baby.

Hoeveel stress er ook op je afkomt, door je veerkracht kan je dit goed geleiden door je lichaam en geest. 
Je zal er sterker uitkomen, zelfs goed in staat om te groeien in je rol als moeder.

En ja die diepe dalen voel je met een positieve ervaring ook wel hoor. Het gaat erom dat die positieve ervaring niet negatief was. 
Want juist een negatieve geboorte ervaring zorgt ervoor dat je diepe dal uitmondt in een grand canyon, waar je met moeite uit kan komen. 
Een negatieve ervaring, en het kan ook een klein onderdeel tijdens de geboorte zijn geweest waar je met narigheid op terugkijkt. Ook al ben je het vergeten, zeg maar weggestopt. Je lijf en emotionele brein ECHT niet!  

Het maakt dat het langer duurt voordat je weer opveert na een moeilijke tijd, langzamer herstelt, minder goed kan verbinden met je kind, hormonaal en emotioneel uit balans voelt en ga zo maar door. 

De hoeveelheid veerkracht die je ervaart, bepaalt hoe snel en goed je herstelt na de bevalling. 

Een positieve geboorte ervaring is waar gezonde moeder uit voort komen. Maar hoe bereik je die positieve ervaring? En kun je, wanneer het toch iets negatiever was alsnog die positiviteit ervaren? 
Jazeker! Een negatieve ervaring is altijd te herstellen en om te buigen naar een positieve ervaring. Het verhaal een andere wending geven is waarvoor je terecht kan bij een traumahersteltherapeut. Klik hier zodat ik je in contact kan brengen met een goede therapeute. Na een hersteltraject (van vaak maar 1 gesprek) voel jij je positiever en zal je merken, ook gezonder. Emotioneel in balans, mentaal sterker, fysiek fitter. 

Natuurlijk wil je een negatieve ervaring voorkomen en direct voor de positieve ervaring gaan. Dat doe je door de juiste geboortevoorbereiding. En dat vraagt meer dan alleen een paar vragen in een geboorteplan invullen. Je hebt meer informatie over jezelf nodig om te kunnen beoordelen wat het maakt dat jij je positief gaat voelen na de bevalling. Dat is heel specifiek en uniek voor jou. 

Tijdens een ZOBEVALIK traject sta jij centraal. Jouw behoeften en wat jij nodig hebt. 
Jouw gezondheid staat voorop en jij bereid je bevalling dusdanig voor, dat hoe jij je voelt na de geboorte uitgangspunt is. Klik hier voor een kennismaking. 

Een gezonde moeder is een moeder die zich goed kan verbinden met haar eigen gevoel, haar intuïtie, haar lijf en haar baby(s). 

Maandacht

Ik ben Jonneke van Maanen, de Maan in Maandacht! Jouw steun in de nieuwe wereld van ouderschap.

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Contact

Scholekster 1
8262 AW, Kampen
Nederland

06 21 11 33 05
info@maandacht.com
www.maandacht.com

© 2020 | Maandacht | Alle rechten voorbehouden | Webdesign & ontwikkeling: Lot's of Graphics  |
Fotografie: Lisanne Jager & Lysanne Jongman (Lysign)

© 2020 | Maandacht | Alle rechten voorbehouden | Webdesign & ontwikkeling: Lot's of Graphics

© 2020 | Maandacht | Alle rechten voorbehouden Webdesign & ontwikkeling: Lot's of Graphics